01-06-05

Season 5; disk 6.

20 The Girl In Question (40.56 min.)
Angel krijgt een bericht dat Buffy in handen zou zijn gevallen van de Onsterfelijke. Een zeer oude bekende van Angel en Spike die destijds hun vriendinnen Drusilla en Darla ook al inpikte. Nu dus Buffy en dat kunnen ze niet op zich laten zitten. Ze gaan dus naar Rome waar ze ook een hoofd op moeten halen voor een of ander ritueel. Wes krijgt bezoek van Freds ouders. Net als hij het nare nieuws wil vertellen is daar…. Fred.
21 Power Play (41.56 min.)
Angel gedraagt zich vreemd de laatste tijd. Hij sluit deals met demonen en bemoeit zich niet meer met de slachtoffers van de straat. Hij is bezig om zichzelf steeds meer macht toe te bedelen en de rest moet het met lede ogen aanzien. Als Wes een symbool ziet verschijnen gaat hij op zoek en ze komen terecht bij Lindsey die hen het een en ander vertelt over de aankomende Apocalyps. Wesley, Gunn, Spike en Lorne confronteren Angel hiermee.
22 Not Fade Away (42.00 min)
Angel en het team maken zich op voor de grote finale. Een eind maken aan alle leiders van een geheime genootschap die de echte macht in handen heeft en zo ook de senior partners van W&H een gevoelige klap toe brengen. Ieder heeft zijn opdracht om een paar demonen uit te schakelen en de kans dat ze het er niet allemaal levend van af brengen is er groot. Maar of de Apocalypse te stoppen is?

2003

18:42 Gepost door Filip Hellemans | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 5; disk 5.

16 Shells (42.11 min.)
Fred’s lichaam is ingenomen door de herrijzenis van Illyria. Een van de oudsten demonen voordat de mensen er waren. Zij is terug geroepen door Knox, de vaste medewerker uit haar lab die verliefd is op Fred. Illyria komt er echter achter dat haar wereld niet meer bestaat en dat ze zal moeten leren leven in deze wereld. Fred’s jongens zullen moeten leren leven zonder Fred.
Trailer: http://i.cnn.net/thewb/trailer/quicktime/AG516-trl.mov
17 Underneath (40.25 min.)
Om meer te weten te komen over de vennoten gaat Angel langs bij Eve. Zij was hun tussenpersoon totdat duidelijk werd dat zij een eigen agenda had. Zij geeft aan dat er maar één persoon is die meer van de vennoten afweet dan zij en dat is Lindsey. Maar Lindsey is in de hel belandt. Gunn weet hoe ze daar moeten komen en hij weet ook dat er iemand achter moet blijven. Hij vindt dat hij boete moet doen voor wat er met Fred gebeurd is. Wesley verdrinkt zijn verdriet en moet zich bezighouden met Illyria, die het moeilijk heeft op deze kleine wereld.
18 Origin (40.45 min.)
Wesley krijgt ouders aan zijn bureau omdat ze bezorgd zijn om hun zoon. Hij werd vol aangereden door een busje maar stond zonder enige vorm van verwonding weer op. Angel wil de zaak niet aannemen, maar dan staat ineens Connor voor zijn neus. Hij heeft door dat hij anders is dan anderen. Als hij dan ook van Angel te horen krijgt dat hij een demon moet vermoorden gaat hij daarmee akkoord. Angel moet Connor dit laten doen anders laat de maker van Connors "nieuwe" leven alle oude herinneringen weer terugkomen bij Wesley en Connor en dan weten ze alle twee weer wat voor ellende er de laatste jaren gebeurd is. Maar Wesley komt er zelf achter dat Angel de realiteit heeft laten veranderen.
19 Time Bomb (40.35 min)
Illyria zorgt dat Gunn uit de hel-dimensie terug komt, maar ervaart daarna allerlei tijdsverschuivingen. Ze ziet en doorstaat dingen in de toekomst samen met Angel. Ze denkt dat Wesley haar probeert te vermoorden. Maar Wesley probeert juist haar energie weg te nemen zodat ze niet als een tijdbom uit elkaar spat. Hierdoor blijft ze juist leven. Gunn heeft sinds zijn verblijf in de hell dimensie problemen met zijn werk en de uitvoering daarvan.

2003

18:38 Gepost door Filip Hellemans | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 5; disk 4.

12 You're Welcome (41.57 min.)
Angel krijgt een telefoontje dat Cordy uit haar coma ontwaakt is. Ze is geschokt van wat ze allemaal ziet bij W&H. Ze zegt een visioen gehad te hebben en dat ze erachteraan moeten om uit te vinden wie Angel onderuit probeert te halen. Op de ouderwetse manier gaan de vrienden aan het werk en komen achter de harde waarheid. Angel en Cordy gaan samen de strijd aan tegen een grote vijand en overleven de dag. Echter, Cordy heeft een nare verrassing voor Angel in het verschiet.
Trailer: http://i.cnn.net/thewb/trailer/quicktime/AG512-trl.mov
13 Why We Fight (40.47 min.)
Er wordt ingebroken bij W&H door een oude bekende van Angel. Tijdens de oorlog moest Angel een onderzeeër van de ondergang redden. Aan boord is de bemanning voor een groot deel vermoord door de aanwezigheid van vampieren, waaronder Spike. De boot is er slecht aan toe, maar er is er maar één die de boot kan besturen en dat is Lawson. Echter, die is zwaar gewond geraakt door de laatste aanwezige Duitser. Angel neemt een besluit. Hij maakt Lawson een vampier. Nu na al die jaren is hij daar nog boos over, want zijn leven stelt niets voor. Tijd om gerechtigheid te halen bij Angel.
Trailer: http://i.cnn.net/thewb/trailer/quicktime/AG513-trl.mov
14 Smile Time (41.11 min.)
Kinderen vallen in coma als ze naar het poppenprogramma "Smile Time" kijken. Angel gaat naar de studio om erachter te komen wat er aan de hand is. En hij komt erachter! Als hij zijn staf bij elkaar roept staan die voor een vreemde verrassing. Angel is veranderd in een pop! Het blijkt dat de poppen uit de show demonen zijn en dat die de levenskracht van de kinderen via de TV opzuigen. Daar moet dus verandering in komen. Angel is wel wat makkelijker in de omgang als het om vrouwen gaat in deze hoedanigheid….
Trailer: http://i.cnn.net/thewb/trailer/quicktime/AG514-trl.mov
15 A Hole In The World (42.03 min.)
Fred krijgt op haar lab een sarcofaag afgeleverd. Als ze deze opent komt er een luchtstroom uit. Ze gaat laat zich gelijk onderzoeken, maar de dokters zeggen dat ze gezond is. Dat lijkt zo, echter kort daarop wordt Fred ernstig ziek. Zo ziek dat haar jongens er achter aan moeten gaan om een oplossing te vinden voordat ze komt te overlijden. Maar het is ook een tijd van waarheden en prioriteiten stellen. Angel en Spike doen dat in Engeland en Gunn heeft dat eerder gedaan toen hij tekende voor het binnenlaten van de sarcofaag.
Trailer: http://i.cnn.net/thewb/trailer/quicktime/AG515-trl.mov
 
2003

18:32 Gepost door Filip Hellemans | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 5; disk 3.

9 Harm's Way (41.42)
Harmony baalt. Niemand schijnt haar aardig te vinden en iedereen negeert haar. Angel heeft haar min of meer noodgedwongen aangenomen, maar is nu niet bepaald gek op zijn assistente. Helemaal niet nu er een belangrijke vergadering voor de deur staat waar twee demongroepen een vete proberen bij te leggen. Als Harmony samen met Fred uitgaat, ziet ze een leuke man waarmee ze gaat praten. Fred vertrekt. De volgende dag wordt Harmony wakker met een dode, gebeten man naast zich. In paniek probeert ze alles te verdoezelen en erachter te komen wat er gebeurd is. De toestand word erger als blijkt dat de dode man de onderhandelaar tussen de twee demonengroepen blijkt te zijn.
10 Soul Purpose (41.15 min.)
Angel voelt zich ziek en moe. Hij gaat naar bed en heeft allerlei dromen en hallucinaties. Hieruit blijkt dat hij op is en baalt dat hij niet meer het werk doet wat hij voorheen deed. Zijn heldendaden zijn van de baan sinds hij baas van Wolfram & Hart is. Ondertussen wordt Spike benaderd door een oude bekende van de W&H. Deze persoon, hij noemt zich Doyle, zegt Spike dat hij visioenen heeft van mensen in nood en dat Spike dé persoon is om de mensen in nood te redden. Doyle heeft op een gegeven moment een visioen waarbij het slachtoffer Angel is en het is de Spike die Angel redt van zijn hallucinaties.
Trailer: http://i.cnn.net/thewb/trailer/quicktime/AG510-trl.mov
11 Damage (41.41)
Uit een inrichting ontsnapt een gevaarlijk meisje. Angel en Spike gaan er op af. Terwijl Spike denkt dat het een demon is, komt Angel erachter dat ze een potentiële vampierendoder is die bovendien erg mishandeld is. Ook heeft ze de herinneringen van andere doders in haar hoofd en mixt deze met de horror die haar is aangedaan. Ze ziet Spike als haar mishandelaar en besluit hem dezelfde behandeling te geven. Angel komt een handje helpen.
Trailer: http://i.cnn.net/thewb/trailer/quicktime/AG511-trl.mov

2003

18:26 Gepost door Filip Hellemans | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 5; disk 2.

5 Life Of The Party (41.55 min.)
Lorne is druk bezig om een knallend Halloweenfeest bij Wolfram & Hart te organiseren. Omdat er dan zoveel belangrijke gasten komen is de druk erg hoog en daarom heeft hij zijn slaap laten verwijderen in het W&H-lab. Maar nu gebeuren er vreemde dingen. In plaats van dat Lorne andere mensen kan lezen tijdens hun zingen, volgen die nu door zijn onderbewustzijn, zijn bevelen tot de letter op en dat zorgt voor wel zeer vreemde situaties, zo niet erger!
Trailer: http://i.cnn.net/thewb/trailer/quicktime/AG505-trl.mov
6 The Cautionary Tale Of Numero Cinco (41.36 min.)
Angel zit niet lekker in zijn vel. Hij heeft het gevoel nutteloos te zijn en mist de actie van vroeger toen ze nog de straat op gingen om de demonen uit te schakelen. Als er dan in de nacht van Allerzielen 4 mensen vermoord worden en allen hun hart missen is hij van de partij om de dader te zoeken. Hij komt terecht bij de postbode van het bedrijf, Numero 5. Het verhaal dat hij vertelt is een echt heldenverhaal en zij kunnen samen de moordende demon te lijf gaan.
Trailer: http://i.cnn.net/thewb/trailer/quicktime/AG506-trl.mov
7 Lineage (41.10 min.)
Wesley’s vader staat ineens voor Wesley en confronteert hem weer met zijn onbekwaamheid op van alles. Wesley heeft nooit volgens de standaard van zijn vader kunnen leven en hij doet volgens zijn vader ook nooit iets goed. Als er een aanval op Wolfram & Hart plaats vindt brengen Wesley en zijn vader belangrijke boeken naar de kluis alwaar Wesley wordt neergeslagen. Wesley’s vader blijkt andere plannen te hebben en wel met Angel. Het komt tot een climax waarin Wesley een snelle dodelijke beslissing moet nemen.
Trailer: http://i.cnn.net/thewb/trailer/quicktime/AG507-trl.mov
8 Destiny (40.47 min.)
Spike krijgt een pakje. Als Harmony dit voor hem opent is het …plop. En hij is geen geest meer. Maar tegelijkertijd is het een chaos in het kantoor. Telefoons rinkelen, mensen vallen elkaar aan en niemand weet wat er gebeurd. Angels W&H tussenpersoon Eve zegt dat het te maken heeft met de profetie van de vampier met de ziel. Maar omdat Spike nu ook een ziel heeft zijn er dus twee kandidaten voor deze profetie. Er staat in de profetie dat de echte held met de ziel uit een beker moet drinken om uiteindelijk een menselijk leven te krijgen. Spike en Angel vertrekken naar Nevada en vechten daar een haantjes gevecht om de beker. Maar of de profetie ook uitkomt...
Trailer: http://i.cnn.net/thewb/trailer/quicktime/AG508-trl.mov

2003

18:20 Gepost door Filip Hellemans | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 5; disk 1.

1 Conviction (42.32 min.).
Angel en zijn vrienden zijn nu de leiders van de Wolfram & Hart vestiging in Los Angeles. Maar er werken hier natuurlijk voor een groot deel slechte mensen en demonen. Ook komt Angel erachter dat zijn personeel wel een geheel eigen werkwijze hebben dan hij heeft. En Wolfram en Hart is een advocaten kantoor welke als klanten demonen en slechteriken heeft. Eén van die klanten eist dat het bureau hem helpt vrij te bijven tijdens een rechtzaak anders laat hij een ‘bom’ afgaan. Die bom moet gezocht worden.
2 Just Rewards (41.59 min.).
Spike is terug via een amulet waarin hij terecht is gekomen na het opruimen van de Hellmouth (samen met Buffy). Maar hij heeft één nadeel, hij is een geest. Hij kan niets aanraken en een lekker potje vechten is er dus niet bij. Ook kan hij de stad niet verlaten door de kracht van het amulet. Hij werkt samen met Angel tegen een klant die dode lichamen voorziet van zielen van demonen. Maar hij komt uiteindelijk bij Fred om te vragen hem te helpen.
3 Unleashed (41.12 min.).
Angel redt een jonge vrouw uit de klauwen van een weerwolf maar kan niet voorkomen dat ze gebeten wordt. Ze vinden haar op de volgende avond als ze net bezig is om te veranderen. Ze stellen haar later voor dat ze iedere maand drie nachten bij Wolfram en Hart in een cel blijft om doden te voorkomen. Anderen hebben echter een andere rol voor haar in gedachten en ze wordt ontvoerd. Gelukkig hebben ze een niet al te trouwe deskundige voor hen werken die hen naar de ontvoerders leidt.
4 Hell Bound (42.31 min.).
Spike heeft een probleem. Hij is dan een geest, maar hij vervaagt steeds verder. Hij heeft Fred gevraagd hem te helpen maar dat lukt niet echt. Als Spike echter tegen andere niet zichtbare geesten begint te praten is de maat vol. Fred gaat hard aan het werk om een oplossing te vinden. Spike heeft ondertussen te maken met de wel zeer gewelddadige "man met de zeis" die Spike naar de hel wil sturen.
Trailer: http://i.cnn.net/thewb/trailer/quicktime/AG504-trl.mov
 
2003

18:09 Gepost door Filip Hellemans | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |